Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

Ezért ne igyál csapvizet!

2016. március 23. - Carvic

Magyarországon mindenhol iható a csapvíz – ezzel a mondattal sokszor találkozhatunk, sok ember valahogy mégiscsak ódzkodik tőle, hogy azt igya. Sokkal népszerűbbek a különböző ásványvizek, amiket a boltban lehet kapni, és nem csak azért, mert van belőlük szénsavas verzió. Igaz, ezek sem tesznek feltétlenül jót, de a csapvíznél mindenképpen jobb választás, már ha nem foglalkozunk azzal, mennyit kell költeni rájuk, illetve mennyi cipekedéssel jár hazahordani. A csapvízből ugyanakkor csinálhatunk tökéletesen tisztát, egy ozmózis víztisztító segítségével. De ha iható, akkor vajon miért is nem jó úgy, ahogy van?

9940755_m.jpg

Mi a gond a csapvízzel?

Rossz az íze. Ezen nincs mit vitatni, a csapvíz minősége nagyon eltérő az országban, annak ellenére, hogy mindenhol iható. Ennek megfelelően vannak olyan részek, ahol kifejezetten borzalmas íze van. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy ezeken a vidékeken alapjáraton szennyezettebb a víz, és több vegyszer kell ahhoz, hogy ihatóvá tegyék. Aztán éppen ettől lesz ihatatlan, mert nagyon érződik rajta a különböző mesterséges anyagok íze.

Teli van vegyszerrel. A fentiek után ezzel kár lenne vitatkozni. A természetes vizek Magyarországon nem ihatók (kivéve néhány forrás vizét). Ahhoz, hogy mindenhol elérhető legyen a vezetékes ivóvíz, bizony vegyszerekkel meg kell tisztítani a természetes vizet, ami a háztartásokba kerül. Az igaz, hogy ezek a vegyszerek nem mérgezők, közvetlenül nem ártanak, ugyanakkor az is biztos, hogy a szervezetünknek semmi szüksége rá. Ki tudja, mit okoznak hosszabb távon?

A hőmérséklete. Tapasztaltad már, hogy nyáron, amikor nagyon meleg van, gyakorlatilag nem tudsz elég hideg vizet engedni a csapból? Ez azért van, mert a kánikulában egy idő után minden felmelegszik, így a talaj is, a benne lévő vízcsövekkel együtt. Tehát pont akkor, amikor nagyon jól esne egy pohár jéghideg víz, maximum egy kicsivel tudsz hidegebbet engedni a langyosnál. Mennyivel egyszerűbb kivenni a jéghideg ásványvizet a hűtőből, igaz?

A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr488520320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása