Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

Miért kell tisztítani a csapból folyó vizet?

2017. március 06. - Carvic

Magyarország teljes területén iható a csapvíz hivatalos ajánlások szerint. Akkor vajon mégis miért lenne szükség a háztartásokban víztisztító berendezésekre? Ha iható, tehát tiszta, mit kell még rajta tisztítani?

 

 22417598_l.jpg

A fenti kérdések teljesen jogosak és logikusak, akárcsak a rájuk adott válaszok: az, hogy iható, nem jelenti, hogy minőségi, hogy teljesen tiszta, hogy minden káros anyagtól mentes. Az iható azt jelenti, hogy a káros anyagok csak olyan mértékben vannak jelen a vízben, amik nem okoznak (azonnali) problémát az emberi szervezetnek. Legalábbis többnyire.

 

Van, aki nem bírja

 

Nem feltétlenül igaz, hogy a csapvíz nem okoz problémát annak, aki fogyasztja, ugyanis vannak emberek, akiknek érzékenyebb a gyomruk, az emésztőrendszerük, és bizony tapasztalnak kellemetlen tüneteket a csapvíz fogyasztása után. Hányinger, émelygés, szélsőséges esetben hányás vagy hasmenés is előfordulhat annál, akinek a szervezete egész egyszerűen nem bírja a klóros, vegyszeres vizet.

 

Hosszabb távú hatások

 

Ha azonnali tüneteket nem is tapasztalunk, érdemes elgondolkodni a hosszabb távú hatásokon: a csapvízben a klóron kívül még sok mesterséges anyag van, amivel tisztítják, illetve amik a csövekből oldódnak ki, így például nehézfémek is. Az egy dolog, hogy pillanatnyi problémánk ebből nem lesz, de ha sok éven át folyamatosan isszuk a csapvizet tisztítatlanul, egészen szép „készletet” halmozhatunk fel ezekből az anyagokból, amik így már okozhatnak problémát.

 

Mindemellett kimutatták már, hogy a klór, reakcióba lépve a vízbe természetesen jelen lévő szerves anyagokkal (verejtékkel, vérrel stb.) rákkeltő vegyületeket okoz. Az emberek többsége pedig teljes nyugalommal issza a csapvizet, mondván, az hivatalosan iható. Nos, nem a hasmenés, vagy a hányinger a legrosszabb, amit a csapvíz okozhat. Nem érdemes kockáztatni – ha tisztítjuk a vizet, ilyen problémánk garantáltan nem lesz!

A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr3412314949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása