Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

Dobd el a palackodat és az eddigi szemléletedet!

2018. március 08. - Víztisztító Diszkont

Tudtad, hogy a világon használt műanyagok 91%-a sosem kerül újrahasznosításra?

És azt, hogy percenként 1 millió műanyagpalackot vásárolnak világszerte az emberek?

Megértjük, hogy elképedtél.

Mi is megdöbbentünk, amikor a Forbes.com üzleti magazin egyik cikkéből ezt a két sokkoló adatot megtudtuk. Nem vagyunk fanatikus környezetvédők, de környezettudatosak, felelősségteljesek nagyon is. Szerintünk a műanyagoknak is megvan a maguk helye az életünkben, természetesen kellő odafigyelés mellett.

Hogy segítsünk eldönteni, szemléletet váltasz-e a palackos vizekkel kapcsolatban, alaposan belegondoltunk, miért is gond az újrahasznosítás hiánya és ez a hihetetlen mértékű fogyasztás.

 

Ezért baj, hogy ennyi felesleges műanyag keletkezik

Ne szépítsük: nő a szemét szinte mindenhol, az óceánoktól a hulladéklerakókig. Az emberiség nagy részének a fentiek szerint a folyadékfogyasztás csak annyit jelent, hogy ha megszomjazik, műanyag palackokat vásárol, hazacipeli, majd eldobja őket. A nagy többség még csak az üdítőitalos, ásványvizes palackok szelektív összegyűjtéséhez sem elég motivált.

Az úgynevezett PET-palackokat újra lehet hasznosítani, de ahogy látod, szinte biztos, hogy ez nem minden esetben történik meg. Persze a PET-palack elbomlik magától is. Igaz, ez a folyamat 400 évig tart jelenlegi tudásunk alapján. És képzelheted, mennyi műanyag várja már most is, hogy lebomoljon.

Akkor nincs mit tenni? Dehogynem, mindenki megtalálhatja a módját, hogy tudatosabb fogyasztó, sőt vízfogyasztó legyen.

A kalifornai Malibu városa például nemrég történelmi döntést hozott azzal, hogy betiltották a városban legalább az egyszer használatos műanyag evőeszközök, szívószálak használatát, helyettük papírt, bambuszt javasolva. Ez az önkorlátozás igencsak meglepő lehet egy forgalmas üdülőhelytől, viszont nagyon példaértékű.

 

Ne hidd, hogy a palack kényelmesebb

Látszólag a műanyag palackok megkönnyítik az életünket, de a pillanatnyi praktikum mellett jobbára csak kényelmetlenséget okoznak. Utána kell járni, hol szerezheted be őket, cipekedni kell, és a tőlük való megszabadulás is kényelmetlenség forrása. Az üres palackok sok háztartásban addig gyűlnek, amíg csak valaki meg elégeli a látványukat.

Az igazság az, hogy ahol van vezetékes víz, tulajdonképpen felesleges a palackozott verzió vásárlása. Ha a víz minőségén, tisztaságán, ízén szeretnél javítani, sokkal praktikusabb és kifizetődőbb hosszú távon egy víztisztító berendezés vásárlása. Így egy csapásra a palackoktól is megszabadulsz, miközben a környezeti problémáin is könnyítettél.

A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr9313724388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása