Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

Ízesített ásványvíz: semmivel sem jobb az üdítőnél!

2017. február 04. - Carvic

Sokan tartják fontosnak mostanság az egészségtudatos életmódot, de ha alaposan megnézzük, néha inkább olyan ez, mintha csak valamit divat lenne. Többen csak a látszatot tartják fontosnak, hogy úgy nézzen ki, mintha nagyon odafigyelnének az életmódjukra, valójában azonban a napi edzés kimerül 5 percben, az ételek nem is olyan egészségesek, a folyadék pedig tiszta víz helyett ízesített „ásványvíz”.

 27563444_l.jpg

Mi a baj az ízesített ásványvízzel? 

Ha nem is nézzük meg komolyabban az összetételét, csak az „ásványvíz egészséges” tézisből indulunk ki, már itt is megakad az érvelés. Az ásványvíz ugyanis nem is feltétlenül a legjobb választás, még akkor sem, ha nincs semmivel ízesítve. Ahogy arról már több bejegyzésben is szót ejtettünk, az ásványvízből túl lehet adagolni az ásványokat, ráadásul nem is igazán lehetünk benne biztosak, hogy az van a palackban, amit ráírtak. Ez nem csak összeesküvés-elmélet, volt már hasonló botrány.

 

Ha azonban kifejezetten az ízesített vizeket nézzük, az a helyzet, hogy semmivel sem jobbak, mint egy kóla, vagy más üdítő. Teli vannak cukorral, mesterséges anyagokkal, úgymint ízfokozók, tartósítószer stb. Ha az egészséges életmód híveinek tartjuk magunkat, és ezt komolyan is gondoljuk, fel sem kellene merülnie, hogy megigyunk ilyeneket. A cukor ugyanis nemcsak hizlal, de egy csomó betegségért is felelős lehet (hogy messzebb ne tekintsünk: cukorbetegség), az egyéb mesterséges anyagok közül pedig sokról nem is tudjuk, hogyan hatnak a szervezetünkre.

 

Megtévesztő üzenetek

 

Sajnos sokan nem is tudják, hogy ezek a az „ízesített vizek” gyakorlatilag ugyanazok, mint az üdítők. Ebben sokat segít az a tény, hogy nem színesek, így máris „vízszerűbbnek” tűnnek, hiszen az üdítők mind különböző színekben pompáznak. Ráadásul az ásványvizek jellemző logóját, nevét viselik, így automatikusan egészségesebbnek gondoljuk őket. Tulajdonképpen a reklámok is azt sugallják, jobb ezeket inni, mint a sima üdítőket. Ez azonban csak jól felépített marketing: ha ilyeneket iszunk, semmi közünk az egészséges életmódhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr212180728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása