Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

Ezért fontos melegben a folyadékpótlás

2017. április 10. - Carvic

Alapvetően nagyon fontos a mindennapi megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, ám ez hatványozottan igaz akkor, ha meleg van. Mivel közelegnek a melegebb tavaszi napok és a nyár, ez a téma újra előtérbe kerül. Sajnos az emberek nagy része nem fogyaszt elegendő folyadékot, pedig ez elengedhetetlen szervezetünk megfelelő működéséhez. Nem egy bonyolult és időigényes dolog meginni a napi mennyiséget, csak egy minimális odafigyelés és tudatosság kell hozzá. Hamar észre lehet venni a változást, akár a külsőnkön is – gondolok itt a szebb bőrre például - ha elkezdünk rendszeresen és tudatosan folyadékot inni. Nem csak úgy hébe-hóba, amikor éppen eszünkbe jut.

 20554120_l.jpg

Miért kell meleg időben több folyadékot inni?

 

Ha melegünk van, a szervezetünk párologtatás segítségével hőt ad le, tehát izzadunk. Az izzadással folyadékot veszítünk, amit pótolni kell. Napi 2-4 liter folyadék ivása javasolt ilyenkor. Nem érdemes megvárni a szomjúságérzetet, az már a kiszáradás egyik előjele. Igyunk inkább sűrűn, kisebb mennyiségeket. Így elkerülhetjük a nem túl kellemes szájszárazságot, plusz kialakul egy rendszer a folyadékfogyasztásunkban, ami rutinszerűen épül majd be a mindennapjainkba. Egy idő után így nem fog különösebb odafigyelést igényelni a dolog, viszont a szervezetünk megkapja, amire szüksége van, ez pedig garantáltan pozitív hatással lesz a közérzetünkre.

 

Mit igyunk?

 

Természetesen vizet. Abból is a legjobb, a tisztított csapvíz. A cukros üdítők fogyasztása nemcsak melegben, hanem semmikor sem ajánlott. Rengeteg veszélyt rejtenek magukban ezek a finom üdítők. Temérdek cukrot és felesleges kalóriát tartalmaznak, de ez még talán a legkisebb gond. A cukorbetegség, túlsúly és hasnyálmirigyrák melegágya. A legjobb, amit tenni tudunk az egészségünk megőrzése érdekében, ha örökre búcsút intünk ezeknek a folyékony, édes mérgeknek. Semmi másra nincs szükségünk, ha folyadékot szeretnénk magunkhoz venni, kizárólag tisztított csapvízre, és ez nem csak a meleg napokra érvényes. A legjobb, amit ihatunk, évszaktól, időjárástól függetlenül.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr6912414785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása