Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

Mit kockáztatsz, ha nem tiszta vizet iszol?

2017. január 25. - Carvic

A megfelelő mennyiségű folyadék bevitele nagyon fontos, de korántsem mindegy, hogy miket iszunk. Van különbség ugyanis folyadék és folyadék között, még akkor is, ha elméletileg ellenőrzött italról van szó. Sőt, a vizek sem egyformák – azok sem, amik az egyes háztartások csapjaiból folynak, és azok sem, amik csinos kis PET palackokban sorakoznak a boltok polcain. Persze a palackozott vizek tisztaságával azért nem szokott gond lenni, ezt el kell mondanunk, ha korrektek szeretnénk maradni. Az egészséges mivoltunk azonban más téma, és ugyanez a helyzet a forrásvizekkel és a csapvízzel is.


36863919_l.jpg

De mégis, mi bajunk lehet a víztől?

 

  1. Hasmenéses megbetegedések. Tudjuk, hogy például a fejlődő országokban csakis palackozott víz fogyasztható, mert a csapvizük erősen fertőzött. Elég komoly hasmenéses betegségeket lehet emiatt elkapni. Nos, nálunk ellenőrzik a víz minőségét, de a kockázat mindig ott van, hiszen mindig csak egy adott mintát vizsgálnak. Nem biztos, hogy minden esetleges fertőzést egyből ki tudnak mutatni.
  2. Ásványi anyagok túladagolását. Az ásványvízzel sem biztos, hogy jobban járunk, ebben az esetben ugyanis túladagolhatjuk az ásványi anyagokat. Főleg akkor van erre reális esély, ha kifejezetten egy márkát preferálunk, és viszonylag sok vizet iszunk egy nap. Az egyes vizek ásványi anyag tartalma ugyanis eltérő. Bizonyos fajtákban több van egyes anyagokból, másokban kevesebb. Azokat lehet túladagolni, amikből viszonylag sok van. Ez kivédhető, ha nem mindig ugyanazt a vizet isszuk, a minőséggel és az ízzel azonban így problémánk lehet.

Mesterséges, mérgező anyagok rakódhatnak le a szervezetünkben. A vízcsövek, illetve a tisztításra használt anyagok bőven elláthatják a csapból folyó vizet olyan anyagokkal, amik egyébként nem igazán valók bele. Ezek persze nem azonnal fejtik ki a hatásukat, de sok éven át gyűlnek a szervezetünkben, később pedig elég kedvezőtlen reakciók indulhatnak be miattuk. Bizonyítani ezt nehéz, mivel sok év alatt lehetnek csak következmények, de alapos a gyanú, hogy lehet összefüggés – jobb nem kockáztatni.

A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr9212132845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása