Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

Növeli a vízfogyasztást a víztisztító?

2017. március 26. - Carvic

 Az otthoni víztisztítók létjogosultságát és fontosságát egyre többen elismerik, de még mindig sok kritika merül fel a víztisztító készülékekkel kapcsolatban, amik miatt sokan hezitálnak. A kritikák nagy része ugyanakkor téves információkból ered, vagy nem a mai, modern állapotokat tükrözik.

 51070601_l.jpg

Az egyik ilyen tévhiten alapuló ellenvetés az, hogy a víztisztító jól megtisztítja ugyan a csapvizet, de ennek ára van, mégpedig az, hogy drasztikusan megnő a vízfogyasztás. Ahhoz ugyanis, hogy egy pohár tiszta vizet nyerjünk, rengeteg folyik „mellé”, így pedig nem túl gazdaságos a használata. Sokan félnek a megnövekedett vízszámlától, ezért inkább nem vásárolnak víztisztítót akkor sem, ha tudják, hogy az egészségük érdekében fontos lenne, hogy valóban tiszta vizet igyanak.

 

De mi az igazság?

 

Hazudni nem fogunk: valóban nem annyi vizet szűr meg a készülék, amennyi kifolyik a csapból, tehát keletkezik valamennyi veszteség. Ez azonban nem számottevő, egyrészt azért, mert a modern készülékek már elég jó arányokkal dolgoznak, másrészt pedig azért, mert ha belegondolunk, az összes vízfogyasztásunknak elég elenyésző része az, amit megiszunk.

 

Nem az ivásból, vagy esetleg a főzésből jön össze az a rengeteg víz, amit egy nap alatt elhasználunk, hanem a fürdésből, a mosásból, mosogatásból, edények elöblítéséből, az autó lemosásából, locsolásból. Ezekből jön össze nagy mennyiség, így arányaiban nem fog számottevően nőni a fogyasztásunk, azaz a számla sem. A fürdéshez, mosogatáshoz, mosáshoz továbbra sem kell tisztított vizet használni, elég, ha a közvetlen fogyasztás esetén tisztítunk.

 

Mennyit ér az egészség?

 

Ebben a kérdéskörben azt is érdemes átgondolni, hogy vajon mennyit ér az egészségünk. A tiszta víz ivása ugyanis elengedhetetlen abból a szempontból, hogy egészségesek legyünk – vajon nem éri-e meg azt a kis ráfizetés azért, hogy a szervezetünk a lehető legjobbat kapja? Mivel a víztisztító használata számottevően nem növeli a költségeket, nem érdemes emiatt elvetni a tiszta víz lehetőségét.


A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr3512398053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása