Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

5 ok, hogy leszokj a szénsavas vízről

2016. december 14. - Carvic

Bár sokan értenek egyet azzal a gondolattal, hogy a csapvíz semmivel sem rosszabb minőség tekintetében a palackozott ásványvíznél, mégis a többség az utóbbira szavaz. Az ok leginkább az ízkülönbség: a klórozás miatt a csapvíz íze némileg megváltozik, kissé „mesterségesebb” lesz, és ezt sokan nem szeretik, pláne akkor, ha az egészséges életmód jegyében választják a vizet az üdítők helyett.

8023196_l.jpg

 Egy másik gyakran szereplő kifogás a csapvíz ellen, hogy az nem szénsavas. Sok ember kifejezetten a szénsavas üdítőket, vizeket szereti, ennek pedig a csapvíz semmiképpen nem lehet alternatívája, ez tény. Másrészről azonban a szénsavas víz nem túl egészséges, pláne nem hosszabb távon, ezért nem is kifejezetten jó ilyet fogyasztani.

 

Miért érdemes rátérni a sima vízre?

 

  • Mert a szénsav eltelít, gyorsabban oltja a szomjadat, ezért fennáll a veszélye annak, hogy jóval kevesebb folyadékot fogyasztunk, mint a napi ajánlott mennyiség. Ennek egy idő után elég látványosak a következményei: különböző bőrproblémák, vízhiány, lassúbb anyagcsere, a bőr gyorsabb öregedése. A dehidratáltság miatt gyakran jelentkezhet fáradtság, fejfájás, ingerlékenyég.
  • A szénsav serkenti a gyomorsav termelődését, aminek köszönhetően gyomorégés, illetve egy idő után éhségérzet jelentkezhet.
  • A szénsav serkenti a szervezetben a gázképződést, aminek következtében kellemetlenül felfújódhatunk, puffadtságot tapasztalhatunk. És ezt nemcsak érezzük, hanem bizony kívülről is lehet látni.
  • Mivel rövid időre eltelít, étkezéshez fogyasztva a szénsavas víz miatt nem tudunk annyit enni, amennyit normál esetben, hiszen úgy érezzük, teli vagyunk (teli is – levegővel). Ez azonban nem tart sokáig, viszont a plusz gyomorsav miatt igen hamar újra éhesek leszünk, ami újabb evésre sarkall, így akár az elhízást is kockáztathatjuk vele közvetve.
  • Birminghami tudósok szerint a szénsav tízszer jobban roncsolja a fogzománcot, mint a cukros gyümölcslevek. A fogak szempontjából tehát biztosan nem jobb választás, cukor ide vagy oda.

A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr7412047461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása