Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

Mi történik, ha mindig az üdítőt választod a víz helyett?

2017. január 16. - Carvic

Mindenki tisztában van azzal, milyen fontos, hogy elég folyadékot vigyünk a szervezetünkbe, és a többség azt is tudja, hogy ideális esetben ez a folyadék tiszta víz. Ennek ellenére sokan úgy vannak vele, hogy akkor isznak, ha szomjasak, és egyáltalán nem figyelik a mennyiséget, illetve szinte mindent isznak, csak vizet nem.


55633171_l.jpg

A víz ellen milliónyi kifogást képes felhozni az, aki mást iszik: hogy nem finom, nem érzi, hogy oltaná a szomját, hogy ki tudja, mi van abban stb. Az üdítők ellen ugyanakkor legalább ennyi kifogást lehetne felsorakoztatni, sőt, még többet, tekintve, hogy esetükben tudjuk, mi van bennük, de ez nem igazán pozitív.

 

Ez történik, ha mindig üdítőt iszol víz helyett:

 

  1. Elhízol. Borzalmasan sok kalória van ezekben, konkrétan annyi, hogy ha egyébként viszonylag egészséges étrendet tartasz, akkor is folyamatosan hízhatsz csak attól, hogy a cukros üdítőkkel oltod a szomjadat. Ez nem vicc, láttam már olyat, hogy valaki átváltott vízre, és fogyott a következő két hónapban 8 kilót. Semmi mást nem tett ezen kívül.
  2. Tönkremennek a fogaid. Tudtad, hogy a cukros üdítőkben olyan sok cukor van, hogy még órákkal a fogyasztás után is bevonatot képez a fogzománcodon? Gondolj bele, ha egész nap cukros üdítőt iszol, gyakorlatilag nonstop ott lesz a cukorbevonat a fogaidon. Mit tippelsz, meddig húzzák így?
  3. Függővé tesz. Hogy röviden írjuk le: feltolja a vércukorszintedet, amitől felpörögsz, de ez nem tart sokáig. Körülbelül egy óra múlva a vércukorszinted lezuhan, a pörgés alábbhagy, ez viszont arra késztet, hogy valami újabb édes lötty után nézz.
  4. Rengeteg mesterséges anyagot viszel a szervezetedbe, aminek nem is teljesen ismertek a hatásai. Oké, persze, nem biztos, hogy károsak. De megennél egy bogyót, ami vagy mérgező, vagy nem? Nagyjából ugyanekkora rizikót vállalsz azzal, hogy mindenféle mesterséges anyagot juttatsz a szervezetedbe anélkül, hogy pontosan tudnád, hogyan is hat ez rád hossztávon. Ennél már akkor is kisebb a kockázat, ha tisztítatlan csapvizet iszol. Ha pedig tisztítottat, akkor nulla.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr3712130619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása