Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

Miért kockázatos forrásvizet inni?

2017. február 22. - Carvic

 

A forrásvíz gyakran előkerül mostanában, mint a folyadékpótlás egészséges alternatívája. Hiszen tiszta, természetes, ráadásul ha ilyet iszunk, nem szennyezzük a környezetet, és nem is pazarlunk. Nem mellesleg ingyen van. A forrásvíz tehát ilyen szempontból tökéletes alternatíva – miért nem issza mindenki ezt?

 10315868_l.jpg

Ha az előzőek alapján „túl szép, hogy igaz legyen” érzésünk volt, az nem véletlen. Tényleg nem ennyire egyszerű a helyzet, ugyanis a forrásvizek jóval kevésbé ellenőrzöttek, mint mondjuk a csapvíz. Bár alapvetően tiszták, mivel a szabadban csordogálnak, belekerülhetnek olyan anyagok, amik okozhatnak problémát, ezt sajnos nem lehet kiküszöbölni.

 

Szennyezhetik az állatok is

 

Mivel a források többnyire erdőben vannak, megvan a kockázata, hogy az ott élő állatoktól is kerül bele szennyeződés. Kezdjük azzal, hogy jó eséllyel ők is isznak belőle, így a nyálukban lévő baktériumok és egyéb kórokozók is belekerülhetnek a vízbe. Az erődben elkerülhetetlen továbbá, hogy némi ürülék, vizelet kerüljön a forrásvízbe, szintén az állatoknak köszönhetően. Ez azon kívül, hogy nem túl gusztusos, egészségügyi problémákat is okozhat a baktériumok miatt, csúnya fertőzések alakulhatnak ki

 

Emberi tényezők

 

Sajnos az emberi tényezőket sem lehet figyelmen kívül hagyni, ugyanis az erdőben is számolni kell szennyezésekkel. Mesterséges anyagok is kerülhetnek bármikor a forrásvízbe, nem ritkán mérgező is. A csapvíznél a folyamatos tisztítás miatt ez nem okozhat gondot, itt azonban nincs állandó szűrés, így ami belekerül, az végig is folyik. A víz minőségét időszakosan ellenőrzik, ezért előfordulhat, hogy egy ilyen gond átmenetileg észrevétlen marad.

 

Nem mindenki bírja

 

A kevésbé érzékeny gyomrú embereknek nem szokott gondjuk adódni az ásványvíz, de sokaknál okoz hányós, hasmenéses tüneteket. Egyéni döntés kérdése, hogy a természetességért cserébe mekkora kockázatot vállalunk, de ha valóban az egészséges folyadékbevitel a cél, a tisztított vízzel biztos, hogy jobban járunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr2312272751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása