Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

A víz méregtelenít – de csak ha tiszta!

2016. december 09. - Carvic

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a megfelelő mennyiségű vízivás milyen fontos. Régóta tudjuk, hogy a víz nagyon kedvező hatással van a szervezetünkre, azonban a víz fogalmát elég tágan értelmezzük.

45934663_l.jpg

Miközben azt hangsúlyozzuk, hogy figyeljünk oda a folyadékbevitelre, és a folyadék lehetőleg ne valamilyen cukros lötty legyen, hanem tiszta víz, nem igazán foglalkozunk azzal, hogy azért víz és víz között is van különbség. Pedig, ha már az egészségünkről van szó, bizony érdemes lenne erre is kitérni egy kicsit.

Ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy milyen vizet iszunk, hiszen hatalmas lehet a minőségbeli különbség. És nem, nem az egyes márkák között, hanem olyan értelemben, hogy milyen típusú vizet iszunk.

 

Nem biztos, hogy annyira jó az ásványvíz

 Legtöbben a boltokban kapható, palackozott ásványvizeket isszák, azt tartják biztonságosnak. Nos, annyira azért nem biztonságosak, mert bizony tudunk velük ártani magunknak. A víz egyik legfontosabb szerepe, hogy gyorsítja az anyagcserét és nagyban elősegíti a méregtelenítést.

 

Az ásványvizek azonban mesterségesen fel vannak pumpálva ásványi anyagokkal. Ennek az lehet a következménye, hogy hacsak nem figyeljük kifejezetten a címkét, és váltogatjuk a vizeket úgy, hogy teljesen eltérő legyen az ásványi anyagok aránya bennük, sok ivás esetén túladagolhatjuk azokat. Ezzel pedig többet veszítünk, mint nyerünk, a felgyorsult anyagcsere és méregtelenítés sem fogja bírni a tempót, és bizony akár súlyos állapotba is kerülhetünk emiatt.

 

Érdemes biztosra menni

 

Egyre inkább divat mostanság a forrásvíz fogyasztása, de ez finoman szólva is merész húzás. Mivel a forrásvizek természetesek, soha nem tudhatod, hogy az adott pillanatban mi kerül bele. A sokat szidott csapvizet bevizsgálják például e-coli baktériumra, ami az ürülékben található meg. Egy erdő közepén csordogáló forrásvízbe néhány méterrel odébb bármelyik pillanatban kerülhet széklet, ezáltal baktérium is az állatok révén. Biztos, hogy jó ezt meginni?

 

Ha biztosra akarunk menni, maradjuk a csapvíznél – na persze ne az agyonklórozott, és ki tudja még, mivel teletömött verziójánál. Víztisztító segítségével kristálytiszta vizet nyerhetünk egyszerűen a csapból. Ha komolyan gondoljuk az egészséges életmódot, érdemes tenni vele egy próbát!

A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr5811997798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása