Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

Ezeket kerülheted el, ha tisztított vizet iszol

2017. február 21. - Carvic

 

Magyarország egész területén iható a csapvíz elméletileg, de azzal azért mindenki tisztában van, hogy elég szép arányban tartalmaz olyan dolgokat, amiket nem szeretnénk meginni. Hogy mást ne mondjunk: klór, réz, némi kadmium, ki tudja miféle baktériumok és vegyületek, amik nincsenek jó hatással a szervezetünkre. Sokan mégis gond nélkül isznak a csapból, mert hát elvileg iható, és bizonyos helyeken még csak nincs is annyira rossz íze. Pedig ez hiba, mert a tisztítatlan víz ivásának számos negatív hatása lehet hosszú- és rövidtávon egyaránt.

 

 58519279_l.jpg

Mi történhet, ha nem tisztított vizet iszol?

 

  1. Lehet egy jó kis hasmenésed. Bár a csapból folyó víz minőségét rendszeresen ellenőrzik, volt már olyan a történelemben (nem is egyszer, és nem is csak régen), hogy valamilyen módon mégiscsak belekerültek baktériumok, amik aztán hányást és hasmenést váltottak ki. Sőt, vannak olyan emberek, akiknél ezt a csapvíz akkor is kiváltja, ha a benne lévő baktériumok határérték alatt vannak.
  2. Mesterséges anyagok rakódhatnak le a szervezetedben. A csapból folyó vízzel az a gond, hogy nem közvetlenül valami kristálytiszta, steril helyről jön, hanem sok-sok vezetéken keresztül, a föld alól. Ennek köszönhetően tartalmazhat például rezet és kadmiumot, ami kioldódik a csövekből. Aki pedig látott már belülről régebbi típusú vízvezetéket, annak garantáltan egy életre elmegy a kedve attól, hogy csak úgy megigya azt, ami abból folyik.
  3. Rákkeltő vegyületek kerülhetnek a szervezetedbe. A kutatók már mintegy 40 éve tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy a klór a víz szerves anyagaival vegyülve rákkeltő anyagot képez. Ezek a szerves anyagok olyasmik, amik a vízben természetesen előfordulnak: izzadtság, vér, haj, vizelet, hám és kozmetikumok. Mindezek ellenére a vizet továbbra is klórral tisztítják.
  4. Klóríz, és fura szag. Az egyébként színtelen, szagtalan víz a csapból kifelé jövet már nem teljesen ilyen. Sokszor méterekről lehet érezni a klórszagot, és az is előfordul, hogy barnás színe van. Utóbbi állítólag a mangán miatt van, és ártalmatlan jelenség, de őszintén: ki akarja ezt meginni?
  5. Kidobsz az ablakon elég sok pénzt. Ha te is azt hiszed, hogy a palackozott ásványvizek, amik a boltban kaphatók, jobbak, tévedsz. Ezek minősége is hagy kívánnivalót maga után, ráadásul az ásványi anyagokat túl lehet adagolni, és ennek csúnya következményei lehetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr6312279311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása