Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

Réz és kadmium – két anyag, amit nem innál meg szívesen, mégis megteszed

2016. december 05. - Carvic

A nehézfémekről sokan tudják, hogy ha túl sok kerül belőlük a szervezetbe, mérgező hatásúak. Persze lehetetlen kiküszöbölni, hogy valamennyi bekerüljön, de a szervezet egy bizonyos határig azért rendezi a problémát. Fontos ugyanakkor, hogy amit meg tudunk tenni annak érdekében, hogy ne kerüljenek ilyen anyagok a szervezetünkbe, azt tegyük meg, mert egy idő után problémát okozhatnak.

11726828_l.jpg

Ebből a megfontolásból nem árt odafigyelni arra, hogy mit iszunk: rezet ugyanis pont az ivással vihetünk be. Márpedig ezekből pont nem kellene még plusz bevitel is.

A vezetékes vízzel kerülhet be a kadmium is, ami szintén nem kifejezetten emberbarát anyag.

 

Hogy kerülnek ezek a vízbe?

 

Nos, a réz titkát nem olyan nehéz megfejteni: rézből vannak a vízvezetékek. Pontosabban nem csak rézből, de ahogy a vezetékek korrodálódnak, a réz belekerül a vízbe. Származhat továbbá a csapokból, illetve különböző eszközökből is. Hogy pontosan mennyi réz jut a vízbe, az eltérő lehet, sok mindentől függ, például a csövek állapotától.

 

Hogy mi a gond a rézzel?

Mindössze annyi, hogy anyagcsere zavarokat okozhatnak, valamint vese- és májbántalmakat. Ráadásul nem is tudhatjuk, hogy mikor mennyi van éppen a vízben, ugyanis nem lehet látni, csak laboratóriumi vizsgálatokkal lehetne kimutatni a jelenlétét.

 

A kadmium olyan anyag, amit festék-, illetve műanyaggyártásnál használnak, illetve cink, ólom és réz bányászatánál, feldolgozásánál termelődik melléktermékként. Már ebből is érezhető, hogy nem túl jó, ha megjelenik a szervezetünkben. A kadmium vízbe jutását nem igazán lehet kivédeni: ipari felhasználás során jut a levegőbe, majd az esővel a vízbe. Magyarországon a talaj felsőbb rétegeiben is bőven előfordul.

 

A kadmium a szervezetbe kerülve károsíthatja a csontokat, valamint a tüdőt. Sajnos ragaszkodó fajta, éveken keresztül a szervezetünkben marad, és mérgezi azt. Szennyezi a vért, és a veséket is károsítja, a csontokat pedig gyengévé, törékennyé teszi.

 

Ha biztosak szeretnénk lenni benne, hogy ilyeneket nem viszünk a vízzel a szervezetünkbe, ozmózis víztisztító a megoldás.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr5112016501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása