Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

Azért iszunk ásványvizet, mert a nagy gyártók ezt akarják

2016. december 19. - Carvic

 

Az egészséges életmód jegyében egyre többen választják az ásványvizet a cukros üdítők helyett, ami alapvetően pozitív, kivéve, hogy lenne a palackozott ásványvizeknél jobb alternatíva is. Mondjuk olyan, amihez nem kellene környezetszennyező PET palackok tömkelegét legyártani, és az ásványvizek árának töredékébe kerülne. Igen, a csapvízről beszélünk, mint a vízivás lehetséges alternatívájáról.

41100522_l.jpg 

Most valószínűleg sokan szisszennek fel: a csapvíz klóros, teli van mindenféle mesterséges anyaggal, rossz az íze is. Igen, ha nem tisztítjuk meg ivás előtt, mondjuk egy ozmózis víztisztítóval. Azonban amint ezt megtesszük, máris jobb, olcsóbb, környezetbarátabb megoldást jelent, mint a palackos ásványvizek fogyasztása – és még a nagy üdítőgyárak marketingjének sem dőltünk be!

 

Az egészséges életmód is nekik hoz pénzt

 

Az pozitív, hogy egyre több ember figyel oda arra, hogy amennyire lehet, egészséges életmódot folytasson, és emiatt már sokan száműzték az üdítőket a mindennapjaikból. Azt gondolhatnánk, hogy az üdítőgyártóknak ez rossz, hiszen így az ő termékeikből kevesebb fogy. Valójában azonban nem, mert számos ásványvizet is forgalmaznak – ha a szénsavas narancslevet vagy limonádét nem veszik meg az emberek, majd a vizet megveszik.

 

És valóban tesznek róla, hogy megvegyék, ezért sulykolják úton-útfélen, hogy az egészséges folyadékfogyasztásra csak és kizárólag a palackozott ásványvizeken keresztül van lehetőség. Igazából nem is nehéz mellettük érvelni: a csapvízben ki tudja, mi minden van, mennyire egészségtelen, mennyire klóros. Ráadásul a minősége helyenként eltérő, nem is ugyanazt issza mindenki. Bezzeg a palackozott víz tiszta, ráadásul tele van ásványi anyagokkal, ezért tökéletes a szervezetünk számára.

 

Valójában nem az. Csak hogy egy okot említsünk, az ásványi anyagokat túl lehet adagolni. Emellett az ásványvizek túlárazottak, és nagyon környezetszennyező az oly praktikus PET palackok gyártása. Ezerszer olcsóbb és kényelmesebb megoldás a csapvíz, és még palack sem kell hozzá. A minőségi kifogásokat könnyen meg lehet oldani egy víztisztítóval, így biztosak is lehetünk abban, hogy csak tiszta víz jön a csapból – és nem az üdítőgyárak zsebét tömjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr2312047483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása