Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

Mitől tisztíthatjuk meg a csapvizet?

2016. április 12. - Carvic

Amikor arról beszélünk, hogy milyen fontos a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele, természetesen ezalatt tiszta, jó minőségű vizet értünk. Na de mi számít annak? A csapvíz? Sokan valószínűleg máris csóválják a fejüket, jogosan: a csapvíz teli van vegyszerrel, amit tisztítás céljából tesznek ugyan bele, de ettől még nem jó. Ásványvíz? Az annyira nem is természetes, mint gondolnánk, ráadásul bizonyos ásványi anyagokat túl is adagolhatunk, ha egy fajtából sokat iszunk. Forrásvíz? Azt pedig nem mindenki bírja, az elvileg iható vizektől is lehet egy gyengébb emésztőrendszerrel bíró embernek hasmenése, gyomorfájdalma. De akkor mégis mi lenne a jó?

8137542_m.jpg

Tisztított csapvíz

Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy a csapvízből egy berendezés segítségével kivonhatjuk a belerakott vegyszereket, és tökéletesen tiszta vizet kaphatunk? Ez lehetséges, méghozzá ozmózis víztisztító segítségével. Ezt a szerkezetet egyszer kell megvenni és beszerelni, aztán csak annyi a dolgunk, hogy kinyitjuk a csapot, és megtöltjük a poharunkat. Az a sok vegyszer, amit a csapvízbe töltenek, mind kikerül belőle, és csak a tiszta víz marad. Nem kell elviselnünk a kellemetlen mellékízt, nem kell kompromisszumot kötni, és meginni azt a sok mesterséges anyagot, ami a csapvízben van. Mindemellett ez a megoldás olcsó és környezetbarát is, ráadásul mindig lesz otthon friss, tiszta víz.

 

Mi is van a csapvízben? 

Az egyik vegyszer, amit sokszor már a víz szagán is lehet érezni, az a klór. Ez egy fertőtlenítő szer, amit a kórokozók kiirtása érdekében kevernek a vízhez, de meginni nem biztos, hogy annyira szerencsés. Ráadásul a baktériumoknak megvan az a bosszantó tulajdonságuk, hogy kiválóan tudnak alkalmazkodni a rendelkezésre álló körülményekhez, és képesek ellenállóvá válni. Ennek köszönhetően, bár a klór kiirtja a baktériumok nagyját a vízből, van már néhány, ami képes ezt túlélni – ezeket is megisszuk a csapvízzel. Igaz, a legtöbbünknek semmi baja tőle, de nem lenne jobb vegyszer- és baktériummentes, tiszta vizet inni, mellékíz nélkül?

A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr568597550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása