Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

Megmérgezhet a tiszta víz?

2017. február 06. - Carvic

A vizet hagyományosan egészségesnek tartjuk, sőt, nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a megfelelő mennyiségű vízbevitel milyen fontos az emberi szervezet számára. Arról már sokkal kevesebbet beszélnek, hogy a vízivást bizony túlzásba is lehet vinni, sőt, halálos kimenetelű is lehet! Itt nem arról van szó, hogy nem megfelelő vizet iszunk, vagy fertőzött a víz – még a tiszta víz is okozhat problémákat!

 58205943_l.jpg

Milyen gond lehet a vízivásból?

 

Hallottuk már a vízmérgezés kifejezést? Nem? Nos, nem vagyunk egyedül, ugyanis ritkán esik szó róla, hogy bizony ilyen is van. Márpedig van, és igen súlyos következményei lehetnek. Akut lefolyás esetén ájulás, kóma, sőt, halál is lehet a folyamat vége, ha nem kap az érintett gyors és szakszerű segítséget.

 

De hogyan is történhet ez? Úgy, hogy túl sok vizet iszunk. A túlzott vízfogyasztás ugyanis a tápanyagok annyira felhígulnak, hogy már nem tudják ellátni a feladatukat a szervezetben. A szervezet nátriumháztartása felborul, és ez okozza a gondokat.

 

Kétféle vízmérgezés létezik

 

Vízmérgezés esetén beszélhetünk krónikusról vagy akutról. A krónikus vízmérgezéssel „járunk jobban”, ha lehet ilyet mondani, amikor a nátriumszint fokozatosan csökken, akár napokig alacsony szinten van. A tünetek ebben az esetben mérsékeltek, nem okoznak nagy bajt. Az akut vízmérgezés már egy súlyosabb fajta. Ilyenkor a nátriumszint hirtelen esik le, ez pedig nagyon súlyos tünetekkel járhat, úgymint agyduzzanat, kóma, és ez az állapot akár halállal is végződhet!

 

Inni kell, de okosan!

 

Akkor most ne merjünk annyit inni, amennyit kívánunk? De, természetesen igyunk nyugodtan. Normális esetben ugyanis nem kíván a szervezetünk annyi folyadékot, hogy amiatt vízmérgezés alakulhasson ki. Érdemes ugyanakkor vigyázni sportolás után, hogy ne hirtelen pótoljuk az elvesztett folyadékot! Szakaszosan igyunk, és ügyeljünk az evésre is! Ha óránként 8 decinél többet nem iszunk, biztosan nem lehet probléma.

A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr2612182198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása