Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

Mi színezi el a csapvizet?

2016. április 28. - Carvic

Bizonyára mindannyian tapasztaltunk már olyat, hogy kinyitjuk a csapot, és a víz színe átlátszó helyett valami egészen váratlan képet mutat. Leggyakrabban barnás elszíneződést tapasztalhatunk, ilyenkor a víz mangántartalma magasabb a megszokottnál. Ez elméletileg nem jelent problémát, de sokan ilyenkor elbizonytalanodnak, hogy akár csak fürödni merjenek-e a vízben, nemhogy esetleg igyanak belőle, vagy főzzenek vele. Olyan is van, hogy fehéres színe van a víznek, amit kiengedünk a csapból, ez csak az apró levegőbuborékok miatt van, amik egy idő után eltűnnek, de valljuk be, nem túl bizalomgerjesztő, olyan, mintha teli lenne vegyszerrel – és igazából teli is van, még ha nem is látjuk. Ettől segít megszabadítani a víztisztító.

 14681024_m.jpg

Ártalmatlanok a színek

Ha ilyen jellegű elszíneződést tapasztalunk, nem kell megijedni, ezek nem ártalmasak az egészségre. Tény azonban, hogy sokan nem szeretnek ilyenkor inni a vízből, ami teljesen érthető, hiszen olyan érzése van az embernek, mintha az nem lenne tiszta. Ilyenkor marad az ásványvíz vagy éppen az üdítő, már ha van otthon. Ha nincs, akkor vagy megisszuk a nem teljesen tökéletes állapotban lévő csapvizet, vagy szomjasak maradunk – kivéve, ha rendelkezünk víztisztítóval! Ez ugyanis képes arra, hogy kiszűrje a vízből a vegyszereket, így például a mangánt is, ami elszínezi azt, és máris egészséges, tiszta, vegyszermentes vizet ihatunk.

 

Az íze is jobb lesz

Sokaknak az a baja a csapvízzel, hogy van egyfajta mellékíze. Ez területenként változó lehet attól függően, hogy mennyire vegyszeres a víz, milyen az összetétele. Van, ahol egészen tűrhető íze van, máshol azonban nagyon klórosnak hat, sokan rosszul is lesznek az ízétől. Ha rendelkezünk az előbb említett víztisztító berendezéssel, ez a probléma is megszűnik, hiszen az eltávolítja a vegyszereket, így nyilvánvalóan az ízüket sem fogjuk érezni. Teljesen tiszta, kellemes ízű víz marad, amit már sokkal több kedvvel ihatunk meg, és valószínűleg az egészségünknek is sokkal jobb. 

A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr638669814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása