Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

Ezért nem érhet az ásványvíz a csapvíz nyomába

2016. május 09. - Carvic

A fenti mondatra valószínűleg te is felkaptad a fejed. Hogy mi? Az ásványvíznél jobb a csapvíz? Ez ugye csak vicc? Nos nem, nem viccelünk. Sok ember nem szívesen iszik csapvizet, ezért inkább halomra vásárolja a palackozott ásványvizet a boltokban. Nem olyan biztos azonban, hogy ezt helyesen teszi, ugyanis egyáltalán nem jelenthető ki szilárdan, hogy az ásványvíz jobb a csapvíznél. Akkor semmiképp, ha a csapvíz tisztítva van egy ozmózis víztisztítóval, aminek következtében csak és kizárólag tiszta vizet nyerünk a csapból. Versenyezhet ezzel az ásványvíz?

 47894681_m.jpg

Tényleg természetes?

Az ásványvizek mellett sokszor az a fő érv, hogy természetesek. Előszeretettel hangoztatják, hogy semmi mesterséges nincs bennük. De biztos ez? Eleve létezik ugyebár buborékos verzió, ami szén-dioxiddal dúsított. Ez alapvetően nem probléma, a szén-dioxid ilyen formában nem ártalmas az egészségünkre, legfeljebb egy kicsit gázosabbak leszünk tőle. De a természetes kulcsszó már ezen a ponton értelmét veszti. Ne hidd, hogy a szénsavmentes verzió jobb. Elolvastad már egy palack ásványvíz címkéjét? Pontosan fel van tüntetve, hogy milyen ásványi anyag van benne, és mennyi. Ha tényleg olyan természetes az a víz, vajon hogy lehet mindig ugyanolyan és ugyanannyi ásványi anyag tartalma? Segítünk: úgy, hogy mesterségesen dúsítják ásványi anyagokkal. Akkor mitől is természetes?

 

Vegyszermentes víz a csapból

Tudjuk, legtöbbször mi a kifogás a csapvíz ellen: teli van vegyszerrel, és még ki tudja, mivel, klór íze van, nem finom. Nos, ezt nem igazán lehet cáfolni, habár a csapvíz minősége meglehetősen eltérő lehet akár egy településen belül is. Ha azonban ozmózis víztisztítót szerelünk be otthonunkban, ezek a problémák mind megszűnnek. A víztisztító ugyanis kivonja a vegyszereket a csapvízből, így nem marad más, csak a valóban tiszta víz, aminek nincs kellemetlen mellékíze, és valóban nincs benne semmilyen mesterségesen hozzáadott anyag. További előnye ennek a megoldásnak, hogy nem fordulhat elő, hogy nincs otthon elegendő víz, ugyanis mindig hozzáférhetünk a kellemesen hűvös vízhez a csapból. 

A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr148700046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása