Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

Rákot okozhat a tisztítatlan csapvíz?

2016. május 23. - Carvic

Köztudott tény, hogy a csapvizet klórral szokták fertőtleníteni, sokszor a kiengedett víz szagán is érezni, hogy klóros. Az emberek többsége ezt egyszerűen elfogadja, és ennek tudatában fogyasztja (vagy nem fogyasztja) a csapvizet. Legtöbben azt gondolják, hogy a vízben lévő klór ártalmatlan. De vajon tényleg így van? Ez tényleg csak egy egyszerű fertőtlenítőszer, ami nem okoz az embernek semmilyen problémát? Nos, ez az állítás nem teljesen fedi a valóságot. 

11927477_m.jpg

 

Méreggel tisztítunk

Nos, nem árt tisztában lenni vele, hogy a klór valójában méreg. Olyannyira mérgező anyag, hogy az I. világháborúban használták is harci gázként, hatékony gyilkos eszköz volt. Képes tehát kioltani emberek életét. Erre manapság mit csinálunk? Klórt használunk a csapvíz tisztítására, éppen gyilkos tulajdonságai miatt. A világon az emberek mintegy 80 százaléka olyan vizet iszik, amit klórral fertőtlenítenek. Ezen felül tetemes mennyiségű klór van az uszodákban, strandokon a medencék vizében.

 

Rákkeltő anyagok a vízben

Több, mint 4 évtizede tisztában vannak a tudósok azzal, hogy a klór a víz szerves anyagaival vegyülve rákkeltő anyagokat képez. Nem kell különleges dolgokra gondolni a vízben lévő ilyen anyagokkal kapcsolatban: izzadtság, vér, haj, vizelet, hám és kozmetikumok is okozhatják a bajt klórral vegyülve. Számos vizsgált vegyületről biztosan tudjuk, hogy rákkeltő, és valószínűleg jó néhány nem vizsgált is az. Az eredmény, hogy a klórozott vizet fogyasztók körülbelül 20-30 százalékkal (!) hajlamosabbak a húgyhólyag-, vagy végbélrákra, mint azok, akik máshogyan tisztított vizet isznak.

 

Mi a megoldás?

Elég egyszerű: meg kell szabadulni a vízben lévő klórtól. Persze ez azért nem olyan könnyű – mégis hogyan? Egy ozmózis víztisztító segítségével lehetséges, ez pedig minden háztartás számára elérhető. Az eszköz megtisztítja a csapból folyó vizet minden benne lévő mesterséges anyagtól, vegyszertől, így a klórtól is. Az eredményt lehet is érezni: nem lesz klór íze a víznek, egyúttal jelentősen csökkentjük a húgyhólyag-, nyelőcső-, végbél-, tüdő-, illetve gégerák kialakulásának kockázatát is.

A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr18741616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása