Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

Veszélyes a csapvíz a kisbabák számára

2016. május 31. - Carvic

Azzal szinte mindenki tisztában van, hogy a csapvíz nem csak kristálytiszta víz, hanem teli van különböző vegyszerekkel. Erre azért van szükség, hogy megtisztítsák annyira, hogy iható legyen – de arról már kevésbé esik szó, hogy vajon az mennyire jó nekünk, ha ezek a vegyszerek bejutnak a szervezetünkbe. Sokak „mindent elsöprő” érve az, hogy emberek milliói isznak csapvizet, mégis túlélik. Túl, de sokszor talán nem is tudják, hogy ez a felelős azért, ha esetleg nem szuperál teljesen jól az egészségük. A csapvízben lévő vegyszerek ugyanis nem igazán tesznek jót nekünk, az anyák pocakjában növekvő magzatok számára pedig egyenesen veszélyes lehet a tisztítatlan csapvíz.

 31373576_m.jpg

A magzatra is káros hatással lehet 

Sokszor halljuk, hogy fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel. Ez igaz is, de nagyon nem mindegy, mit viszünk be. A terhesség alatt is folyamatosan vízivásra buzdítják a kismamákat, pedig ott, ahol a csapvíznek magas a klórtartalma, komoly veszélybe kerülhet az édesanyja hasában növekvő kisbaba. A csapvízben ugyanis trihalometán vegyületek keletkeznek. Egy Angliában készített tanulmány szerint azokon a területeken, ahol a trihalometán-vegyületek átlagos koncentrációja tartósan nagyobb 20 mikrogramm/liternél, 60 százalékkal nőtt a valószínűsége annak, hogy a kisbaba lyukas szívvel születik, és 50 százalékkal volt több az esélye, hogy a baba farkastorokkal vagy az agy fejlődését érintő rendellenességgel jön a világra.

 

Ne bízzunk a szerencsében

Sokkolóak a fenti adatok, igaz? A csapvíz sajnos közel sem olyan ártalmatlan, mint hinnénk, bár ez nem véletlen: a klórt az I. világháborúban még halálos fegyverként használták. Miért is ne lenne tehát káros hatással a szervezetre? Szerencsére azonban ma már nem kell elfogadnunk, hogy a csapvíz ilyen minőségű, és kész, meg kell innunk a mérget, ez van. Egy ozmózis víztisztító segítségével ugyanis ki lehet vonni az oda nem való anyagokat a vízből, így valóban jó minőségű, semmiképpen nem mérgező vizet ihatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr528764316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása