Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

5 érv a tisztított csapvíz mellett

2016. június 09. - Carvic

A mindennapi folyadékbevitelt ma már elég sok módon lehet fedezni. Gondolunk itt arra, hogy italok széles választéka áll rendelkezésünkre, így mindenki kiválaszthatja az ízlésének leginkább megfelelőt. A probléma csupán annyi, hogy ezek nagy része nemhogy nem egészséges, hanem kifejezetten rossz hatással lehet ránk. Ezzel kapcsolatban sokszor jön a kifogás: a csapvíz sem jobb. Nos, tisztítatlanul valóban nem, de a tisztított csapvízzel már más a helyzet – ez a lehető legjobb, amit ihatunk!

 40381961_m.jpg

Miért jó tisztított vizet inni?

1. Mert nem hízunk el tőle. Amikor a cukros üdítőket isszuk, belegondolunk egy percre is, hogy mennyi kalóriát viszünk így be, teljesen feleslegesen? Amikor az elhízásról beszélünk, mindig csak az étel jön szóba, pedig az italok is ugyanolyan bűnösek lehetnek. A boltban kapható üdítők tele vannak cukorral, egy hízásra hajlamos ember szinte biztos, hogy jó pár kilót köszönhet ezeknek.

2. Mert sosem fogy el. A csapból – néhány kivételes esetet eltekintve – mindig folyik a víz. Nincs olyan, hogy elfogyott, és gyorsan el kell szaladni a boltba, vagy nem tudjuk megkínálni a vendégünket egy pohár vízzel – az ozmózis víztisztító a legklórosabb csapvízből is kristálytisztát csinál.

3. Mert olcsóbb. Nem mondjuk, hogy ingyen van, mert azért a víztisztítót is karban kell tartani időnként, és vízszámla is létezik. De az biztos, hogy annyiba nem kerül a tisztított víz, mint napi több liter ásványvíz vagy üdítő, így pedig sokat spórolhatunk.

4. Mert nem szemetelünk vele. A legtöbb üdítő, ásványvíz PET palackokban van, amiknek nem sok közük van a természetességhez. Már maga a gyártási folyamat is nagyon környezetszennyező, az eldobált üvegekről pedig nem is beszélve. Igaz, sokat újrahasznosítanak, de amíg az emberek hajlamosak eldobálni, a környezetszennyezésnek ez a része nem fog megoldódni.

5. Mert kényelmesebb. Őszintén: nem unjuk még hazacipelni a zsugor vizeket? Külön azért boltba menni, mert elfogyott a víz és elfelejtettünk venni? Ezek mindenkivel előfordulnak néha. Nem könnyebb egyszerűen kinyitni a csapot?

A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr458794784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása