Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

Miért igyunk vizet?

2016. február 29. - Carvic

 

Mindenhonnan azt halljuk, hogy a vízivás nagyon fontos, ezért mindenképpen törekedni kell a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre minden nap. Erre azért van szükség, mert a szervezetnek nagy szüksége van vízre a megfelelő működésre. De kevés szó esik arról, hogy mit is jelent ez pontosan – mihez kell ez a sok víz, és mi nem tud működni akkor, ha keveset iszunk? Sokan nem veszik komolyan a vízivás fontosságát, de leesne az álluk, ha megtudnák, mit is kockáztatnak ezzel.

47213872_m.jpg

Mi történik velünk, ha nem viszünk be elegendő folyadékot?

A vér sűrű lesz, a keringésünk nem tud megfelelően működni, és gondok adódhatnak a vér ozmózis nyomásával is. 

Problémánk lehet a tápanyagok felszívódásával, feloldódásával, illetve még azzal is, hogy eljussanak a helyükre a szervezetünkön belül.

A vér-sav bázis megfelelő egyensúlya felborulhat, azt ugyanis a víz biztosítja.

A testhőmérsékletünk is érdekesen alakulna, ugyanis a víz nagyban hozzájárul a nagyjából egyenletes, optimális hőmérséklet fenntartásához.

 

Ezek történnének első körben a szervezeten belül. Ha azonban hosszabb távon dehidratáltak vagyunk, az kívülről is meglátszik.

Lestrapáltnak tűnünk, fáradtabbak, ingerlékenyebbek vagyunk. Egy fáradt és ideges emberről kilométerekről lerí, hogy nincs épp jó passzban – rajtunk is látszani fog ez, ha nem iszunk eleget, ezek ugyanis a dehidratáció első jelei.

A bőrünk a nem megfelelő víztartalomtól ráncosabb lesz, és mivel a megfelelő méregtelenítés sem történik meg, bőrproblémákkal is számolnunk kell. Mindezt összevetve sokkal öregebbnek fogunk kinézni a korunknál, és még csúnyának is tűnünk, ha nem viszünk be megfelelő mennyiségű folyadékot.

Sok esetben a dehidratációt nem szomjúság jelzi, hanem éhségérzet – furcsa, de tényleg így van. Éppen ezért hajlamosak vagyunk ivás helyett enni. Ez dupla probléma: nem jutunk megfelelő mennyiségű folyadékhoz, emellett indokolatlanul sokat eszünk, ami egyenes út az elhízáshoz. Ha éhesnek érezzük magunkat, pedig nemrég ettünk, próbljunk először inni egy pohár vizet!

A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr768428448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása