Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

5 tipp, hogy ne felejts el vizet inni

2016. február 20. - Carvic

 

Mindannyian tudjuk, hogy mennyire fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel minden nap, ennek ellenére elég kevesen iszunk annyi vizet, amennyit kellene. Sokan mondják, hogy nem kívánnak annyit, nem szomjasak, de ez nem állja meg a helyét. Valójában, amikor szomjasak vagyunk, már késő, akkor már igencsak le van merülve a folyadékkészlet. Tudatosan kellene figyelnünk arra, hogy eleget igyunk, de a legtöbb ember egész egyszerűen megfeledkezik róla a napi rohanásban.

44975247_m.jpg

Mit tegyünk, hogy sikerüljön elég folyadékot bevinni minden nap?

1. Mindig legyen előttünk víz! Egyszerűen gondoskodjunk róla, hogy bárhová megyünk a lakásban, fussunk bele egy pohárba, palackba, vagy bármibe, amiről eszünkbe jut, hogy inni kéne. A munkahelyünkön is mindig legyen előttünk egy üveg víz. Ha folyamatosan a kezünk ügyében van az innivaló, jó eséllyel többet fogunk inni.

2. Figyelmeztessük egymást! Nálunk nagyon bejött, hogy megbeszéltük a családban, ha valaki iszik, mindig szól a többieknek. Így sokszor akkor is ittunk, mikor magunktól nem jutott volna eszünkbe, mert a másik figyelmeztetett.

3. Cetlik. A régi jó cetlis módszert is érdemes elővenni: írjuk ki a hűtőre, a konyhaszekrényre, az íróasztalra, a kedvenc könyvünkre, a laptop kijelzőjére, a távirányítóra cetlik segítségével, hogy IVÁS. A lényeg, hogy olyan tárgyakat használjunk, amikhez sokszor nyúlunk napközben, így biztos belefutunk a cetlikbe.

4. Használjuk okosan az okostelefont! Hogy a kevés ivás mennyire elterjedt probléma, jól jelzi, hogy letölthetők olyan alkalmazások, akár ingyen is, amik a vízivásra emlékeztetnek. A testsúly, magasság és életkor alapján kiszámolja, mennyi víz kell, és bizonyos időközönként jelzi, hogy inni kéne.

5. Igyunk, ha éhesek vagyunk! Az éhségérzet valójában sok esetben nem éhséget jelez, hanem, hogy inni kéne, ezért érdemes ilyenkor lehajtani egy pohár vizet. Iktassuk be azt is, hogy minden étkezés után iszunk egy pohárral! Az ilyen szokások rögzülnek, így nem fogjuk tudni elfelejteni.

 

Ha már sikerül betartani a megfelelő folyadékbevitel mennyiségét, akkor fontos azt is szem előtt tartani, hogy milyen minőségű az a víz amit megiszunk. Mivel hosszú évek óta még mindig nem teljesen megbízható a vezetékes vízhálózat, ezért különböző alternatívák használata lehet ésszerű. Ilyen az palackos/ásványvizek amelyek rendkívül pazarlóak és környezetszennyezőek. 

Viszont optimális megoldásnak mutatkozik, ha rendelkezünk saját ivóvíztisztító berendezéssel, ami jelentősen képes növelni a lakásunkba érkező vezetékes ivóvíz biztonságát és minőségét. 

A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr178406422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása