Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

5 érdekes tény a vízről

2016. március 29. - Carvic

Joggal gondolhatjuk, hogy a vizet jól ismerjük, hiszen nap mint nap találkozunk vele. Azt hisszük, nincs benne semmi különleges, pedig ez nem így van. Persze, ezt isszuk, feltétlenül szükségünk van rá az élethez, a testünk víz nélkül nem működik rendesen. Kell az evéshez is, hiszen vízzel főzünk, el sem tudjuk képzelni az életünket nélküle. Annak ellenére, hogy ennyit használjuk, ne essünk abba a hibába, hogy azt hisszük, mindent tudunk róla.

44450144_m.jpg

Amit valószínűleg nem tudsz a vízről:

Nincs olyan sok, mint hisszük. A Földnek mintegy 70 százalékát víz borítja. Ugye ismerős ez az információ földrajz óráról? Ez alapján logikus, hogy bőven van elég víz az emberiségnek. Nos, ez tévedés. Az a 70 százalék csak a felszín, egy vékony réteg. Ráadásul a nagy része nem is iható. Így már nem is olyan rózsás a helyzet, igaz?

Létezik vízmérgezés. Minden nap azt hallgatjuk, hogy igyunk sokat, figyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre. Azt azonban kevésbé szokták kiemelni, hogy túl sokat se jó inni. A víztől is lehet ugyanis mérgezést kapni, aminek következtében vérünkben a sók felhígulnak, és emiatt agyunkban felborul a vízegyensúly.  

Egy hét alatt is meghalhatunk nélküle. Ennyivel fontosabb a víz, mint az élelem: étel nélkül akár hónapokig is túlélünk, ha azonban abszolút nem jutunk folyadékhoz, egy hét alatt is meghalhatunk.

Egy átlagos felnőtt egy nap alatt több mint 300 liter vizet használ el, és még csak észre sem veszi! Ebben benne van a fürdés, a főzés, az ivás, mosogatás és a takarítás is. Hatalmasnak tűnhet ez a szám, és a legtöbbet alighanem a vécé lehúzása dob rajta. Gondoltad volna, hogy ennyi víz elmegy egy nap alatt fejenként?

Nem feltétlenül egészséges, ami iható. Az ásványvizeket sokan fogyasztják, de az ásványi anyagokat túl lehet adagolni. A csapvíz, bár iható, a benne lévő vegyszerek miatt nem biztos, hogy érdemes fogyasztani. Legjobb, ha tisztított vizet iszunk, így biztos, hogy nem viszünk be semmi fölösleges anyagot a szervezetünkbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr518544570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása