Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

Meddig bírjuk víz nélkül?

2016. május 06. - Carvic

Tudjuk, hogy az étel és a víz elengedhetetlenül fontosak ahhoz, hogy életben maradjunk. Míg azonban étel nélkül elég sokáig képes az ember túlélni, a víz hiánya már elég hamar okozhat komoly problémákat. Ez azért van, mert étel híján a szervezet képes a tartalékait felélni, először a zsírréteget, aztán az izmokat. Ha azonban nem jutunk folyadékhoz, nem tud ugyanez a folyamat lejátszódni, mert folyadékból egész egyszerűen nem áll rendelkezésre akkora felhalmozott készlet. Egészen konkrétan mindössze 3-4 nap, és meghalunk. Bizony, csak ennyi. Döbbenetesen kevés ez az idő ahhoz képest, hogy élelem nélkül akár egy hónapon át is életben tudunk maradni. Víznél nagyobb szükségünk csak oxigénre van.

 19761667_m.jpg

Ha szomjasak vagyunk, már késő

Alapvetően egy embernek 2-3 liter vízre van szüksége naponta. Amikor érezzük, hogy szomjasak vagyunk, akkor tulajdonképpen már késő is inni: elkezdtünk kiszáradni, a szomjúság az első tünet. Szerencsére azért ilyenkor még nem visszafordíthatatlan a folyamat, gyorsan pótolhatjuk a folyadékot. Mivel közeleg a nyár, érdemes jobban odafigyelni az ivásra. A nagy kánikulában hamar kiszáradunk, ezért érdemes szinte egész nap kortyolgatni, nagyon nem jó, ha órákon keresztül semmit nem iszunk. Az elvesztett folyadék miatt nagyon hamar rosszul lehetünk a kánikulában, ezért is kell fokozottan figyelni, különösen az idősebb korosztálynak.

 

Mi történik, ha nem iszunk?

Ha huzamosabb ideig nem jutunk folyadékhoz, érezhetjük, ahogy a szánk kiszárad, szomjasak leszünk. Ezt követően már tapasztalhatunk fejfájást, szédülést, rossz lesz a közérzetünk. Ha még ennél is tovább megyünk, koncentrációs zavarra számíthatunk, egy adott feladatot sokkal lassabban, nehézkesebben oldunk majd meg, mint normális esetben. A dehidratáció egy súlyosabb szintjén már elveszítjük az ítélőképességünket, majd hallucinációk is felléphetnek. Végül – ahogy korábban említettük, körülbelül 3, legfeljebb 4 nap múlva – a szervezetünk nem bírja tovább víz nélkül, és bekövetkezik a halál.

 

Hasznos lehet otthonra!

Egy olyan berendezés, ami a vezetékes csapvizet egészségesebbé és tisztább teszi. Ezek a víztisztító berendezések. Fenntarthatóságuk (szűrőbetétcsere) töredéke csupán a többi "lehetőségként" használt palackos ásványvizeknek, illetve a vízszűrő kancsóknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr448691080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása