Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

Semmivel sem jobb az ásványvíz a csapvíznél?

2016. július 18. - Carvic

A palackozott ásványvizek fogyasztása komoly mértékben van jelen szinte mindenhol a világon, így Magyarországon is. Ennek leginkább az az oka, hogy tartja magát az elmélet, mely szerint a csapvíz egészségtelen, és az ásványvíz a biztonságos választás. 

De vajon ez tényleg így van?

Az ásványvíz tényleg jobb, mint a csapvíz? Egyre többen kezdenek ebben kételkedni, és nem ok nélkül. Nem lehetünk benne biztosak, hogy a palackban tényleg az van, ami rá van írva, ráadásul Magyarországon a csapvíz igen jó minőségű, nem csak az épp iható kategória, habár területenként vannak különbségek. 

Nincs különbség olcsó és drága között 

47241849_l.jpg

Azt már számos kísérlettel igazolták, hogy az ásványvizeknek lényegében csak a nevét kell megfizetni. Vannak nagyon olcsó fajták, és vannak drágábbak, de minőségben alig-alig különböznek egymástól, és ez az apró különbség sem mindig a drága felé billenti a mérleget. Ezen aligha lepődünk meg, hiszen elég sok esetben a marketingért fizetünk sokat, nem magáért a termékért. 

De mi a helyzet a csapvízzel? Vajon az is van olyan minőségű, hogy nem éri meg ásványvizet venni? Eltérő véleményeket hallhatunk ebben a témában. Az biztos, hogy a magyarországi csapvíz mindenütt jó minőségűnek számít, még ha nem is teljesen egyformán. Hogy ez elég jó-e ahhoz, hogy megigyuk, más kérdés. Egy biztos: lehet jobb, mint az ásványvíz. 

Érdemes tisztítani 

Nem csak az ivóvíz általános állapotán múlik, hogy a csapból mennyire tiszta víz jön. Itt nagyban befolyásolja a képet az is, hogy milyenek a vízvezetékek. Az elöregedett, rossz állapotban lévő csövekből ugyanis oldódhatnak ki olyan káros anyagok, amiket eredetileg nem tartalmazott a víz, és igencsak károsak az egészségre. Miután mégsem lehet kétévente új vezetékeket betenni, érdemes ozmózis víztisztítót használni. Ez ugyanis minden oda nem való anyagtól megszabadítja a vizet, így garantált, hogy tiszta víz kerül a poharunkba – ez a palackozott ásványvizek fogyasztása esetén nem mondható el!

A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr958898002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása