Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

Mennyit költesz ásványvízre?

2016. július 27. - Carvic

Az ásványvíz vásárlása a világ legtermészetesebb dolga a legtöbb család számára. Hetente többször is elbattyognak a boltba, és vesznek akár több zsugor vizet is. Ismerős helyzet igaz? De végiggondoltuk már egyszer is, hogy mennyibe kerül ez? Nem, hiszen egy üveg víz nem kerül sokba (bár minden viszonyítás kérdése), és vizet venni amúgy is KELL. Akkor álljunk meg egy pillanatra, és gondoljuk végig, mennyibe is kerül nekünk mindez havonta. Segítünk: egy átlag 5 tagú család vízfogyasztását alapul véve kiszámoljuk, hogy a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel mellett mennyi pénz megy el a boltok polcain lévő ásványvízre.

48441102_m.jpg

 

Mennyit is kell inni?

Egy átlagos felnőttnek napi 2-3 liter folyadékra van szüksége. Általában a testsúly határozza meg, hogy pontosan mennyire. Minél nehezebb valaki, annál több folyadékra van szüksége a szervezetének. A gyerekek esetében természetesen a kor szerint változik, mennyit kell inni. Egy kisbabának nyilván kevesebb folyadék kell, mint egy kamasznak, aki már nagyjából annyit iszik, mint egy felnőtt.

 

Mennyi fogy el egy családban naponta?

Az átlagos, öttagú családot vesszük alapul, ahol van egy óvodás, egy kisiskolás, illetve egy kamasz gyerek. Anyukának szüksége van 2,5 liter vízre, apukának nagyjából 3 literre. Az óvodás gyereknek 1 litert kell innia, az iskolásnak másfelet, míg a kamasznak közel ugyanannyit, mint az anyának, azaz 2 litert. Sikerült összeadni? Ez napi 10 liter víz! Rengeteg. A mindennapokban valószínűleg fel sem tűnik, hogy ennyi fogy, legfeljebb az, hogy már megint fogyóban a vízkészlet otthon.

 

Mit jelent ez anyagiakban? 

Lássuk csak: ásványvízből vannak nagyon olcsó, 60 forintosak is (ez általában 1,5-2 literes kiszerelés), illetve drágák, akár 400-500 forintosak is. Lőjünk be egy átlagos árú, középkategóriás vizet, ez legyen mondjuk 150 forint egy másfél literes üvegért. Ha napi 10 litert fogyaszt a család, az kerek 1000 forint. Minden egyes nap! Nem nehéz tovább számolni: havonta 30-31 ezer forint megy el csak vízre. És minőségről még szó sem volt. Mindezt úgy, hogy a csapvíz nonstop rendelkezésre áll, és egy víztisztítóval tisztább lesz, mint az ásványvíz.

A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr888917736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása