Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

Így lesz a vízből ivóvíz

2016. augusztus 09. - Carvic

Magyarország elég kedvező földrajzi környezetben helyezkedik el abból a szempontból, hogy rengeteg édesvíz van a területén. Folyók, tavak, patakok, melyek biztosítják az ivóvízkészletet. Ugyanakkor legtöbben azért tudjuk, hogy a dolog nem olyan egyszerű, hogy odamegyek egy patakhoz, merítek belőle vizet, és már ihatom is. A természetes vizeket komoly tisztító eljárásoknak vetik alá, aztán szigorúan ellenőrzik a minőségüket, mielőtt rámondják, hogy ivóvíz. Ez így van az egész országban. A tisztításnak, és az alapvetően jó vizeknek köszönhetően Magyarországon elég jó minőségű az ivóvíz. De sajnos korántsem tökéletes, és az egyik legnagyobb hibája éppen az, ahogyan tisztítják.

 

10585289_m.jpg

 

Vegyszerekkel ölik a bacikat

A természetes vizekből azért nem iszunk csak úgy, mert rengeteg baktérium lehet bennük, amik komoly betegségeket okozhatnak. Ahhoz, hogy egy vízre rá lehessen mondani, hogy ivóvíz, fontos, hogy ezek a baktériumok eltűnjenek belőle. Ezt pedig vegyszerekkel érik el, többek között klórral. Nos, a klór méreg, persze az ivóvízben nincs belőle annyi, amennyi kárt tehet az egészségünkben. Ahhoz azonban bőven elég, hogy a nemkívánatos baktériumokat megölje a vízben, így ihatóvá tegye azt. A tisztítás során más vegyszereket is használnak, amik abban a mennyiségben, amennyit a vízbe töltenek, nem károsítják az emberi szervezetet – de azért, ha őszinték akarunk lenni, nem is biztos, hogy annyira jó, ha ott vannak.

 

Káros vegyületek jöhetnek létre

Leginkább az a baj a vegyszerekkel, amiket tisztításra használnak, hogy a vízben kivédhetetlenül jelen lévő anyagokkal (például az emberi testnedvekkel) keveredve olyan vegyületek jöhetnek létre, amik már komolyan károsíthatják az egészséget, akár daganatos megbetegedéseket is okozhatnak. Nehéz eldönteni, hogy érdemes-e ezt kockáztatni azért, hogy csapvizet ihassunk. Ha van ozmózis víztisztítónk, nem is kell ezt a döntést meghoznunk, ugyanis ez képes a vízből kiszűrni az említett vegyszereket – így tényleg csak a kristálytiszta vizet isszuk meg, baktériumoktól és mesterséges anyagoktól mentesen.

A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr19911376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása