Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

Biztos a babavíz a legjobb?

2016. augusztus 10. - Carvic

A szülők gyakori kérdése a kisbabájukkal kapcsolatban, hogy mit adjanak neki inni. Abban már viszonylagos egyetértés van a szakértők, illetve az anyukák között is, hogy a sima víz a lehető legjobb és legegészségesebb választás. Na de milyen víz legyen? Csapvíz? Forralt csapvíz? Ásványvíz? Babavíz?

A válaszék nagy, a tapasztalatlan, kezdő szülők pedig gyakran elég nehezen tudják eldönteni, vajon mi lenne a legjobb szeretett gyermeküknek. A csapvíztől sokan ódzkodnak, még forralt állapotban is, így inkább a palackozott vizek között válogatnak. Pedig ezek sem feltétlenül jobbak, sőt, egy babának kifejezetten rosszabbak is lehetnek. A kifejezetten babák számára készített víz tűnik a legjobb megoldásnak – de vajon tényleg az?

51085308_m.jpg

Mi a gond az ásványvízzel?

Az ásványvíz gyakran hozzáadott ásványokat tartalmaz, és ha kitartunk egy márka mellett, még egy felnőttnél is előfordulhat, hogy túladagol bizonyos ásványokat. Gondoljunk bele, mennyivel könnyebb egy babának túladagolni ezeket! Neki mindenből sokkal kevesebbre van szüksége, mint egy felnőtt embernek, ebből adódóan sokkal hamarabb lehet túl sokat bevinni a szervezetébe. Nem árt ezzel vigyázni, még ásványvíz esetében sem! 

Mi a helyzet a babavízzel?

A babavíz lényegében csökkentett ásványi anyag tartalmú ásványvíz. Ebből adódóan ez már valóban jobban megfelel baba igényeinek. Legnagyobb előnye állítólag, hogy megkönnyíti kicsit a szülők életét, ugyanis forralás nélkül adható. De csak az első 24 órában, utána hűtőben kell tárolni, és ugyanúgy forralni kell, így nagyobb üvegnél nem sokra megyünk vele.

Forralt csapvíz? 

Bár Magyarországon alapvetően jó minőségűnek számít a csapvíz, a babának sokan nem szívesen adják a benne lévő vegyszerek miatt. Elméletileg éppen erre a problémára jó a forralás, de még így is jó néhányan idegenkednek tőle. 

Ha biztosra akarunk menni, a tisztított csapvízzel garantáltan nem tehetünk rosszat a gyereknek. Aki még mindig bizonytalan, forralással kombinálhatja. Így nem kell aggódni az ásványi anyagok túladagolása miatt, és biztosak lehetünk benne, hogy csak tiszta, egészséges vizet iszik a gyerek.

A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr7910116252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása