Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

Érdemes elolvasni az ásványvíz címkéjét!

2016. augusztus 25. - Carvic

A boltok polcain helyet foglaló temérdek különböző fajta ásványvíznek eltérő lehet az ásványi anyag tartalma. A palackok címkéjén a gyártók kötelezően fel is kell tüntetik, hogy melyik víz mennyi és milyen ásványi anyagokat tartalmaz, hogy mindenki pontosan tudhassa, milyen összetételű vizet visz be a szervezetébe nap, mint nap. De vajon miért is van erre szükség? Az ásványi anyagok jót tesznek a szervezetünknek, nem?

45550808_m.jpg

Nem azonos a minőségük

Az ásványvizek minősége nem egyforma, és az egyik mutató éppen az ásványi anyag tartalom. A feltüntetésüknek éppen az az egyik oka, hogy lehessen tudni, milyen minőségű vízről van szó. Mindemellett sokaknak fontos, hogy minél magasabb ásványi anyag tartalmú vizet igyanak – és persze az embereknek joguk van tudni, hogy mennyire egészséges az, amit fogyasztanak. De tényleg a magas ásványi anyag tartalom az egészséges? 

Túl lehet adagolni ezeket az anyagokat

Ismerjük a mondást: jóból is megárt a sok. Nos, ásványi anyagokból is. Kicsit furcsának tűnhet, hogy ezek túladagolhatók, pedig így van. Éppen ezért nem árt figyelmesen elolvasni, mi áll az ásványvizes palackok címkéjén. Nagy mennyiségben ugyanis előfordulhat, hogy túladagoljuk az ásványi anyagokat, ha olyan ásványvizet iszunk, amiben sok van ezekből. Ettől még persze nem lehet kijelenteni, hogy az ásványvízfogyasztás káros az egészségre – igyuk bátran, de ne ragaszkodjunk egy márkához, fogyasszunk többfélét!

Mik a túladagolás következményei?

Napjainkban egyre több a vérkeringési zavarral küzdő beteg, illetve a túlzott mértékű epekő és vesekő kialakulása is jellemző. Mindez a kutatások szerint az utóbbi években jellemző megnövekedett ásványvízfogyasztás miatt van, pontosabban a bennük lévő ásványi anyagok miatt. Különösen rossz választást jelentenek a szénsavas vizek, legalábbis ami a csontokat, ízületeket illeti. Létezik ugyan természetes szénsavtartalmú víz, de még ezekből sem ajánlatos többet fogyasztani napi 2-3 pohárnál. 

A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr9711650974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása