Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

Mivel oltsuk a szomjunkat?

2016. augusztus 30. - Carvic

A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel jegyében sokan sokféle innivalót vesznek magukhoz. Az egészségükre jobban odafigyelők általában arra esküsznek, hogy a szükséges folyadékot víz formájában kell bevinni, mert az a legegészségesebb. De vajon tényleg az?

 50670798_m.jpg

Nos, akik nem vízpártiak, általában azzal szoktak érvelni, hogy ki tudja, mi van a csapvízben, valószínűleg semmivel sem rosszabb, mint a cukros üdítők, sőt. Mivel a csapvíz összetétele változik, logikusnak tűnik az az érv, hogy az üdítőben legalább tudjuk, mi van, a vezetékes víz esetében azonban ez nem feltétlenül van így.

Ásványvíz? Azzal kapcsolatban is elég sokan szkeptikusak, hogy mi van a palackban. Vannak, akik szerint ezek sem jobb minőségűek a csapvíznél, de felmerülhetnek anyagi, illetve természetvédelmi aggályok is. Mit ihatunk akkor jó szívvel?

Mi a gond az üdítőkkel?

Az üdítők többsége azon túl, hogy rengeteg mesterséges anyagot tartalmaz, egy igazi kalóriabomba. Szép számmal vannak, akik minden mozgás és diéta mellett is képtelenek számottevően fogyni, leadni a súlyfeleslegüket. Persze, mert hiába figyelnek az étkezésükre, ha közben nyakló nélkül isszák a cukros üdítőket. Ezek gyakrabban lehetnek felelősek a pluszkilókért, mint gondolnák.

Egészséges-e az ásványvíz?

Sokan vannak úgy vele, hogy nem fizetnek külön vízért, ha az jön a csapból is, mert egyáltalán nem biztos, hogy jobb az, ami a palackban van. Mások ugyanakkor esküsznek az ásványvízre. Tény, hogy az ásványi anyagokkal nem árt vigyázni, ugyanis túl is lehet őket adagolni, emellett az is problémás, hogy az ásványvizekhez használt PET palackok előállítása elég környezetszennyező folyamat.

 

Mégis a csapvíz lenne a legjobb?

 

Ha nem is teljesen úgy, ahogy a csapból kifolyik, a csapvíz nagyon is alkalmas arra, hogy egészségesen segítse a napi folyadékbevitel biztosítását. Bár mesterséges anyagokat tartalmaz a tisztítás miatt, egy ozmózis víztisztítóval ez kiszűrhető, így biztosak lehetünk benne, hogy valóban csak a kristálytiszta vizet isszuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr7611661696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása