Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

Ásványvíz: mitől van mellékíze?

2016. szeptember 21. - Carvic

Az egészséges folyadékpótlás jegyében sokan istenítik az ásványvizet, annak ellenére is, hogy már több tesztből kiderült: a csapvíz Magyarországon semmivel sem rosszabb. Sőt, vannak olyan silány minőségű ásványvizek, amiknél gyakorlatilag bármi jobb. Nem szeretnénk ferdíteni: belehalni nem fogunk ezek fogyasztásába, de ha már egészségesen szeretnénk élni, nem árt, ha kicsit képbe kerülünk ezen a téren. Próbálják arra helyezni a hangsúlyt, hogy hozzáadott ásványi anyagokat tartalmaznak, amik segítenek abban, hogy egészségesek legyünk. A valóság azonban az, hogy a vízben semmi másra nincs szükség vízen kívül, a sok hozzáadott ásványi anyag meg sok esetben többet árt, mint használ.

 42632509_m.jpg

Nem mindegyik finom

A fő kifogás a csapvíz ellen az szokott lenni, hogy helyenként förtelmes íze van. Nos, ezzel nehéz vitatkozni, a víz minősége akár egy településen belül is eltérhet, és bizony előfordul, hogy a tisztítását szolgáló anyagoktól vegyszeres mellékíze van. Ettől elviekben semmi bajunk nem lesz, de őszintén: kinek van kedve ezt meginni? Vannak, akik kifejezetten rosszul vannak attól a mellékíztől, ami a csapvízen érezhető néha.

Nem mintha az ásványvizek jobbak lennének. Némelyik szénsavmentes verzió pont olyan ízű, mintha a szénsavast kiöntöttük volna egy pohárba, és 3 napig otthagytuk volna az asztalon állni. Borzasztó, mintha eredetileg buborékos lenne, de állott. Aztán van, amelyiknek legalább annyira műíze van, mint a csapvíznek, így semmivel sem vagyunk vele előrébb, de legalább külön fizetni kell érte a boltban.

 

Jó-e a sok ásványi anyag?

Nos, az ásványvizek nagy részének éppen attól van az a kellemetlen mellékíze, hogy sok benne a hozzáadott ásványi anyag. Ezek ugyanis nem feltétlenül íztelenek, de még csak nem is finomak. És az sem biztos, hogy az egészségünkre jó hatással vannak, ugyanis az ásványi anyagokat is túl lehet adagolni, így pedig jelentősen megterhelik a szervezetünket. Ha tényleg egészségesen szeretnénk folyadékot pótolni, igyunk olyat, ami tényleg csak víz: egy csapra szerelt víztisztítóval ez nem is nehéz.

A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr9911733039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása