Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

Ezért igyál csak sima vizet

2016. október 14. - Carvic

Tudjuk, hogy nagyon fontos, hogy minden nap elegendő mennyiségű folyadékot igyunk meg. Az elegendő persze tág fogalom, ami nem véletlen, hiszen mindenkinek mást jelent. Más egy gyerek folyadékigénye, mint egy felnőtté, ahogy más egy 50 kilós nőé, mint egy 90 kilós férfié.

35236726_l.jpg

Az életkortól és a testalkattól is függ, hogy mennyi folyadékra van szükségünk, egy átlagos felnőttnél azonban a minimum 2-3 liter körül szokott lenni. Egyre többen vannak, akik felismerik a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel fontosságát, de sok a probléma azzal, hogy mit is igyunk. A víz kézenfekvő megoldás, sokan mégsem azt isszák. A boltok polcain roskadoznak az üdítők, a szénsavas ásványvizek, amik sok embert csábítanak annak ellenére, hogy nem éppen a legjobb választást jelentik.

 

Miért jobb ezeknél a sima víz? 

  • Mert nem hizlal. Megnézted már, mennyi cukor van egy akármilyen üdítőben? Rengeteg! És ezt sok ember literszámra vedeli nap, mint nap, és nem érti, miért nem tud lefogyni, vagy éppen miért hízik, amikor nem is eszik sokat. Hát ezért! Ne hidd, hogy ez nem számít, ha nagyobb mennyiségben, napi szinten iszod a cukros löttyöket, az bizony hizlal! 
  • Mert nem fúj fel. A szénsavas üdítők, de még a szénsavas víz is okozhat puffadást nagyobb mennyiségben fogyasztva. Nem mellesleg, ezekből sokkal nehezebb eleget inni, mert a szénsav bizony eltelít, és nem kívánunk egyszerre pár kortynál többet. Közvetlenül étkezés előtt fogyasztva ugyanezen okból az étvágyat is csökkenti, ha azonban már fél órával evés előtt isszuk, megnő a gyomorsav mennyisége, és éhesebbek leszünk! 
  • Mert nem tartalmaz mesterséges anyagokat. El szoktad olvasni az üdítők címkéjét? A háromnegyedét nem is érted annak, ami rá van írva, ugye? Nos, ezzel a legtöbb ember így van, habár nagyon jó kérdés, miért iszik meg valaki szemrebbenés nélkül olyasmit, amiről azt sem tudja, micsoda. Ezek tele vannak mesterséges anyagokkal, amik nem feltétlenül tesznek jót a szervezetnek, főleg nem nagyobb mennyiségben. 
  • Mert oltja a szomjat. Az édes löttyökkel az a baj, hogy legfeljebb pillanatnyilag érzed úgy, hogy oltja a szomjadat, nagyon hamar újra megszomjazol – azért, mert édes. Ha vizet iszol, hosszabb időre szabadulhatsz meg a szomjúságtól.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr5011806991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása