Víztisztító és víztisztítás otthon

Víztisztító Diszkont

Ásványvíz vagy csapvíz – te felismernéd a különbséget?

2016. október 29. - Carvic

Sokan állítják, hogy azért isznak inkább palackozott ásványvizet, mert a csapvíz ihatatlan, borzasztó a mellékíze. Számos ásványvízről is terjednek azonban hasonló jellemzések. Bár elméletileg mindegyik víz, ráadásul természetes, az ízük valahogy nagy eltérő tud lenni – pedig a víznek elméletileg íztelennek kellene lennie. Vajon mi lehet az oka, hogy ennyire eltérő lehet az íze és minősége a vizeknek? És egyáltalán: tényleg jobbak ezek az ásványvizek a csapvíznél?

 

18137816_l.jpg

 

Függ a csapvíz minőségétől is

 

Ahogy azt már több korábbi bejegyzésben említettük, a csapvíz minősége nem egyenletes, településenként, sőt, akár egy-egy településen belül is eltérő lehet. Az tehát, hogy mennyire jó, mennyire „finom” a csapvíz, attól is függ, hogy hol isszuk. Ilyen értelemben pedig bizonyos helyeken akár lehet is olyan jó, mint egy ásványvíz, bár nyilván itt sem mindegy, melyikről beszélünk. Mindenesetre voltak már hasonló kísérletek, és sok ember nem tudta, hogy nem ásványvizet iszik, ha nem szóltak róla neki.

 

A vendég előtt nyitjuk ki a vizet

 

Furcsa, de sokszor maguk az emberek sem hiszik, hogy észrevennék, ha csapvizet itatnának velük ásványvíz helyett. Éttermekben például többek között ezért bevett szokás, hogy a palackos vizet nem nyitják ki előre, hanem csak az asztalnál, a vendég előtt. Erre azért van szükség, hogy egyértelmű legyen, valóban palackozott vízről van szó, és a vendég véletlenül se gondolhassa, hogy átverik, és az üres ásványvizes üvegeket egyszerűen újratöltik a csapnál, spórolás céljából. Hogy ez az aggodalom mennyire jogos, az más kérdés, habár minden bizonnyal vannak helyek, ahol nem riadnak vissza efféle trükközésektől.

 

Fontos a víz tisztasága

 

Általánosságban elmondható, hogy minél több vegyszer van a csapvízben tisztítás céljából, annál valószínűbb, hogy az ember azonnal rájön, mit iszik. Egy jobb minőségű csapvízzel már nehezebb a helyzet, a tisztítottal pedig még nehezebb. Egy ozmózis víztisztító például eltávolítja a vízben lévő vegyszereket, és csak a tiszta víz marad. Ha egy ilyennel találkozunk, akkor szinte biztos, hogy azt hisszük, valami nagyon jó minőségű ásványvizet iszunk.

Megoldás palackos víz helyett.

Nem gyöngyfűzéssel, hanem víztisztító berendezésekkel foglalkozunk. Ezért is tudunk foglalkozni a témával. Tudjuk, hogy hazánkban mindenki ért a víztisztításhoz, aminek tulajdonképpen semmi értelme, mert a vezetékes csapvíz kiváló. Ugyan az ásványvíz eladási adatok folyamatosan az egekbe vannak és még a "babavíz" nevű termék is meg tudott honosodni, tehát bizonyára nagy a bizalom a vezetékes csapvíz iránt.

Tulajdonképpen a vezetékes csapvízzel folyamatos gondok vannak és nem feltétlen csak a klór miatt (ami már eléggé nagy baj). Mi azt ajánljuk, hogy ne vásároljon feleslegesen több ásvány, vagy babavizet. Helyette otthonában tisztítsa a vezetékes csapvizet. Igen, a mi víztisztító berendezésünkkel (mert ez nem egy gyöngyfűző blog, ahogy ez a nevéből is kiderült), ami már hosszú évek óta bizonyított. 
Erre a feladatra a PurePro 105 ozmózis víztisztító berendezést a legjobb, aminek a havi becsült szűrőbetét költsége csak 940.-Ft. Ez pedig töredéke a annak a összegnek, amit átlagosan palackos vizekre költenek az emberek.

Amennyiben nem akarja a legjobb minőségű vízszűrést otthonában, akkor is érdemes otthoni víztisztító berendezést használnia. Ebben az esetben ajánlatos az egyszerübb aktívszenes/mechanikai szűrős vízszűrő berendezések alkalmazása.

Ha pedig nem tudja eldünteni, hogy melyik víztisztító berendezés lenne önnek megfelelő, akkor ezt midenképpen látnia kell.

 

melyik_vi_ztiszti_to_t_va_lasszam.png

A bejegyzés trackback címe:

https://viztisztitodiszkont.blog.hu/api/trackback/id/tr9011841261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ratyi Manó 2016.10.31. 20:28:41

Ki a Duna vizét issza, saját vizét issza vissza

ebella 2016.10.31. 20:29:39

Egy időben ez egyik nagy (ha nem a legnagyobb) üdítős cég, csapvizet adott el palackozva, Magyarországon is. Vették mint a cukrot, mert nyilván jobb, mint a csapvíz.. Laborban ki is mutatták, hogy ez csapvíz. Semmi baj nem lett belőle, még presztízsveszteség sem. Húsz fillérből csináltak száz forintot, mert nem is olcsón adták, elvégre márkás víz.

Amíg lószar van, veréb is van.
süti beállítások módosítása